Je bekijkt nu Expeditie Alden Biesen

Expeditie Alden Biesen

  • Leestijd:2 minuten gelezen

Vandaag stond er een mooie Salvator delegatie op de parking van Alden Biesen, klaar om de in sneeuw gehulde wegen te trotseren. De tocht van vandaag bracht ons langs prachtige landschappen vanuit Bilzen naar het wijnkasteel in Genoelselderen. Tijdens het wandelen kwam er regelmatig de vergelijking met het programma “De Expeditie-Groenland”. We kwamen op wandelpaden waar de afgelopen week geen wandelaars geweest zijn en het stappen in de hoge sneeuw zorgde ongetwijfeld voor een extra krachttraining. Toch werd er niet geklaagd of gezeurd, iedereen was gedreven om de uitdaging tot een goed eind te brengen. En of iedereen hierin geslaagd is!

Binnen 3 maanden staat onze wandeling naar Scherpenheuvel in het groot op de Salvator-kalender. Vandaag deden we de helft van het aantal kilometers dat ons te wachten staat.

Enkele tips om de volgende weken te wandelen:

1. Maak een planning in je agenda om je wandelingen niet over te slaan

2. Wandel een 3x per week : 2x een wandeling tussen 5 en 7 km en 1 lange wandeling tussen 12 en 15 km (dit zorgt ervoor dat je je fysiek kan voorbereiden + minder snel blessures zal krijgen)

3. Wandel je niet graag alleen, zorg voor een trainingsmaatje of geniet van podcasts of mooie muziek tijdens je wandelingen

4. Heb je nog geen goede wandelschoenen dan is het nu het moment om ze aan te schaffen. Zo heb je voldoende tijd om ze in te wandelen en zo pijnlijke blaren te voorkomen.

Zin in meer tips? Hou dan zeker deze website in de gaten want er komt een leuk infomoment aan de komende weken. 

Bekijk de sfeerbeelden van de wandeling: