Herstelverblijf

“Een brug tussen ziekenhuis en thuis”

Voor wie?

Kostprijs/dag

Om de aanvraag tot opname vlot te laten verlopen, druk het onderstaande formulier af en vul het samen met uw behandelende arts in. Breng dit formulier mee tijdens uw afspraak.

Salvator Welzijnscentrum

Veelgestelde vragen

Voor een periode van 4 dagen tot 60 dagen aaneensluitend met een beperking van 90 dagen per jaar.

Elke kamer is voorzien van een:

  • hoog – laag bed
  • nachtkastje
  • kleerkast
  • ingebouwde frigo
  • tafel en 2 stoelen
  • zetel en eigen badkamer met douche
  • toilet en wastafel

Men heeft de mogelijkheid om zijn kamer nog verder aan te vullen met eigen meubels.

Salvator Welzijnscentrum

Begeleiding mantelzorger

Tijdens je verblijf bij ons trachten we samen met jou en je familie en / of mantelzorgers de thuiskomst zo goed mogelijk voor te bereiden. We besteden extra aandacht aan de opleiding en de begeleiding van de mantelzorgers zodat ze nadien thuis ook optimale zorg kunnen bieden. Indien je nood hebt aan thuiszorg of hulpmiddelen, wordt dit vanuit het herstelverblijf op punt gezet. Een nauwe samenwerking met alle betrokken partijen is dus van groot belang: thuisverpleging, mantelzorgers, kinesist, … Ook de huisarts speelt een cruciale rol bij je ontslag en wordt constant op de hoogte gehouden.

Zorgaanbod

Dienstverlening

Getuigenis van een patient van het herstelverblijf

“Als alleenwonende weduwe werd ik door een ongelukkige val opgenomen in het ziekenhuis. De eerste weken waren erg zwaar, niet alleen door de kwetsuren, maar ook mentaal. Wat staat mij te wachten? Kan ik nog terug naar huis?

Mijn fysische toestand verbeterde gelukkig en de dag dat ik het ziekenhuis mocht verlaten naderde. Ik keek ernaar uit om mijn leven van voor de opname in ziekenhuis weer aan te vatten. Doch ik had ook twijfels!!! Mijn mobiliteit was nog zeer zwak. Ik was onzeker. Ik had angst om weer te vallen. Welke steun mag ik verwachten van de kinderen? Zijn er alternatieve mogelijkheden indien het “terug thuis” niet zou lukken?

Tijdens onze inforonde maakten mijn kinderen en ik kennis met, het voor ons nog onbekende “herstelverblijf”. Na het infogesprek vonden wij samen een mogelijke oplossing om vanuit een kort verblijf in het herstelverblijf de overstap van het ziekenhuis naar thuis rustiger en met meer slaagkansen voor te bereiden. 

 In een aangepaste zorgomgeving en met een professionele gerichte ondersteuning van het zorgteam werd mijn thuiskomst voorbereid, niet alleen fysisch maar ook mentaal.

Het was voor mij en mijn kinderen een fijne en positieve ervaring dat vanuit de sociale dienst van het herstelverblijf een algemeen overleg werd georganiseerd waar het zorgteam, de mantelzorger, de familie, de huisdokter, enkele sociale hulpverleners en ikzelf aan deelname.

Allen met de bekommernis mijn thuiskomst, eventueel met extra aangepaste thuiszorg, zo goed en vlot mogelijk te laten verlopen. Het gaf mij een extra motivatie om deze gewijzigde levensstijl aan te pakken. Een kans die ik met twee handen gegrepen heb.”

Meer info?

Bel ons op 011 27 29 21, stuur een mailt je naar info@salvatormundi.be of neem contact met ons op via ons contactformulier.